ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ 360° ΣΤΑΔΙΑ

Νίκη Βόλου FC 360°

11,042 προβολέςΠληροφορίες & Ιστορία


Ο Γυμναστικός Σύλλογος Νίκη Βόλου είναι ελληνικός σύλλογος που δραστηριοποιείται στη Νέα Ιωνία, και ειναι ο παλαιότερος στο Νομό Μαγνησίας, όπου και βρίσκεται η έδρα του.Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1924 ως "Γυμναστικός Σύλλογος Προσφύγων". Το 1926 πήρε το όνομα "Νίκη". Χρώματά του το μπλε και το λευκό.

Το πρώτο όνομα της Νίκης ήταν "Προσφυγική". Η σχετική απόφαση αναγνώρισης από το Πρωτοδικείο Βόλου είναι η υπ' αρίθμ.38 29/1/1924. Η πλήρης επωνυμία της ήταν "Γυμναστικός Σύλλογος Προσφύγων Βόλου". Ο νέος σύλλογος καταχωρείται στο Βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων, επτά μήνες μετά, στις 29 Αυγούστου, με άυξοντα αριθμό 211.

Από τις αρχές του 1926 άρχισαν να καλλιεργούνται οι πρώτες σκέψεις για τη μετονομασία της Προσφυγικής. Η ομάδα του νεοσύστατου προσφυγικού Συνοικισμού έπρεπε να αποτάξει" από πάνω της την ρετσινιά της προσφυγιάς. Κάτω από αυτή τη λογική, διοικητικό συμβούλιο, αθλητές και φίλαθλοι άρχισαν να προβληματίζονται για την νέα ονομασία. Κάποιο ατελείωτο βράδυ, στο γραφείο του Πανά, η συζήτηση έφθασε σε αδίεξοδο.Η πρώτη διοίκηση πρότεινε να δοθεί το όνομα "Πανιώνιος". Κάποιοι άλλοι, με επικεφαλή τον Π.Μαγουλά το όνομα "Απόλλων". Κανένας δεν υποχωρούσε, μέχρι που ο Πανάς, βλέποντας στον τοίχο το αγαλματίδιο της Άπτερου Νίκης, πρότεινε το όνομα που μετέπειτα δόξασε την ομάδα της Νέας Ιωνίας.Το γεγονός ότι η "Νίκη" ήταν και το έμβλημα του "Πανιωνίου Σμύρνης", αποτέλεσε ένα επιπλέον επιχείρημα. Έτσι το όνομα "Νίκη", εξέφραζε συνολικά τον ιδεολογικό και ψυχικό κόσμο των προσφύγων. Η υπ' αρ.893 απόφαση τροποποιήσησης και η επίσημη καταχώρηση υπ'αρ.299 στις 5-10-1926 στα βιβλία του Πρωτοδικείου Βόλου επισημοποίησαν την ονομασία Γυμναστικός Σύλλογος "Η ΝΙΚΗ".

Έχει ως έδρα το γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» το οποίο βρίσκεται στο δήμο της Νέας Ιωνίας. Η Νίκη κέρδισε για πρώτη φορά την άνοδό της στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής ποδοσφαίρου Ανδρών, το 1961 όπου είχε 5 σερί συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία.

Τίτλοι Ελληνικό Πρωτάθλημα Β´ Εθνική Ποδοσφαίρου (B' Εθνική)
- Πρωταθλητής : 1954, 1961

Ελληνικό Πρωτάθλημα Γ´ Εθνική Ποδοσφαίρου (Γ' Εθνική)
- Πρωταθλητής : 1976, 1996

Γήπεδα
Το γήπεδο Παντέλης Μαγουλάς στη Νέα Ιωνία (Βόλος) κατασκευάστηκε στο 1924. Το ρεκόρ των θεατών είναι 6.300 στο 1983 με τον Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937. Είναι το γήπεδο της ομάδας. Το Πανθεσσαλικό Στάδιο κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνας 2004. Δέχεται μέχρι και 22.700 θεατές.

(Πηγή: Επίσημη ιστοσελίδα Νίκης www.nikivoloufc.gr)


Επιστροφή στα Γήπεδα